Drift

Vi startade vår driftsverksamhet i Gävle 2005 genom att på egen hand bygga en plattform där våra kunder får tillgång till en komplett IT-miljö som helt körs i vår serverhall.

Istället för att köra program på sina lokala datorer och lagra datat på en server i egna lokaler kan vi flytta in hela IT-miljön till våra servrar. På så vis kan vi säkerställa hela kedjan från användarens skrivbord till lagring av data och all kommunikation däremellan med avseende på hög tillgänglighet, backuper och bra prestanda. Servrarna hanteras och driftas av oss så att ni kan lägga tid på er kärnverksamhet istället för er IT. Idag kallas detta för Molntjänst. Vi kallar det vår vardag på IT-hotellet.

Med vår tjänst Hosted Desktop får kunderna tillgång till en av oss hanterad och driftad IT-miljö baserad på Microsoft Terminal Services med ett antal fördefinierade regler för vad användarna får och inte får göra. Reglernas huvudsyfte är att höja produktiviteten och minska risken för driftsavbrott. Regelverket läggs på som standard på alla användare, men kan justeras i det mån applikationerna kräver det. Den skrivbordsyta som användaren når via våra tjänster är alltid densamma oavsett man är på jobbet, på resa eller hemma. Samma program, samma dokument, samma favoriter och samma inställningar och man kan återuppta arbetet precis där man var när man lämnade det sist oavsett varifrån man ansluter. Så länge man har Internetanslutning behöver datat aldrig lämna vår datorhall. Även det är en trygghet för de som reser i tjänsten. Om man tappar eller blir bestulen på sin dator eller mobila enhet innebär det inte att datat är borta. Eller att datat kan komma i orätta händer. Så länge man kör allt i Hosted Desktop behöver man aldrig vara orolig.

En annan sak som skiljer vår tjänst från andras är att vi även tillåter tredjepartsapplikationer. Om ni har en applikation som är specifik för er branch eller kör ett eget ekonomisystem så även är dessa applikationer välkomna i vår hall. Vi kommer isåfall att kontakta leverantören av programmet och kontrollera så att det är kompatibelt med vår IT-miljö och även höra efter hur vi optimerar driften av den. Vissa applikationer lämpar sig extra väl för ASP-drift, vissa inte alls. Men det finns alltid en lösning och vi hjälper er att hitta den bästa för just er.

Vi har också flera "en-apps" erbjudanden, där vi driftar enskilda programvaror, t ex Briljant och Mamut för den som bara vill säkerställa en specifik applikation och inte hela sin IT-miljö.

Alla dessa tjänster övervakas dessutom dygnet runt av ett automatiserat system som larmar våra tekniker om något verkar ovanligt.

På IT-hotellet har vi dessutom 30 min inställelsetid om fel skulle uppstå.

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>