Pdb och Office IT-Partner inleder ett unikt partnerskap inom IT-drift och klienthantering

27
apr
2017-04-27

Pdb flyttar driften av sin IT-plattform till branschkollegan Office IT-Partner i Jönköping. Det nya partnerskapet innebär ett stort lyft för båda företagen.

”Vi vill i alla lägen erbjuda våra kunder högsta kvalitet och i samarbete med Office IT-Partner har vi möjligheten att leverera mycket kraftfulla driftslösningar för de system vi bygger. Våra kunder, som ofta bedriver global verksamhet under dygnets alla timmar, har mycket höga krav. Vi ser fram emot att kunna möta dessa krav på ett ännu bättre sätt framöver.”, säger Stefan Selvander, VD på Pdb.

Partnerskapet innebär att Office IT-Partner i Jönköping kommer att ansvara för driften av Pdb:s utvecklings- och produktionsmiljö med kundlösningar för exempelvis Huskvarna, DHL och Elgiganten. Office IT-Partner kommer även att hantera Pdb:s hela klientplattform genom företagets prisade FunktionsIT-koncept.

”Vi är mycket stolta att få ingå ett partnerskap med Pdb. Genom att lägga driften i vårt säkerhetsklassade datacenter och genom valet av vårt koncept för IT som tjänst, FunktionsIT, kommer Pdb att kunna lägga allt fokus på sin egen affär och kunder. Vi hanterar allt som rör den dagliga driften, säkerhet och medarbetarnas arbetsstationer, säger Tommy Henriksson, vd på Office IT-Partner i Jönköping.

Avtalet är på tre år och värdet är i mångmiljonklassen, vilket också kommer att innebära behov av nyrekryteringar hos Office IT-Partner.

Om Office IT-Partner i Jönköping:

Office IT-Partner i Jönköping med 34 medarbetare är del av den rikstäckande kedjan Office IT-Partner som kombinerar lokalt engagemang och ägande med central styrka genom cirka 400 medarbetare på 30 orter. Vi är den naturliga samarbetspartnern inom IT-drift och tjänster som ger våra partners möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet och skapa lönsamhet genom en väl fungerande IT-miljö. Vi är inte bara en leverantör utan en strategisk partner som utvecklar våra kunder och skapar värde varje dag.

Om Pdb:

Pdb arbetar med verksamhetsutvecklande IT-lösningar som sätter idéer, människor och företag i rörelse. De har cirka 70 medarbetare i Jönköping och Stockholm som samspelar för att ge mervärde, addera kunskap och uppnå värdeskapande förändring åt våra kunder. De är experter inom Business Intelligence, integration samt e-solutions.

För mer information, kontakta:

Tommy Henriksson, VD på Office IT-Partner i Jönköping, tel, 036-440 07 01, tommy.henriksson@officeitpartner.se
Stefan Selvander, VD på Pdb, 036-34 29 16, stefan.selvander@pdb.se

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>