Ny VD kompetensutvecklar med nytt affärsområde

09
sep
2014-09-09

Office IT-Partner i Malmö har rekryterat Peter Thörn som ny VD för bolaget från den 1 september 2014. Peter har en lång och gedigen erfarenhet och kommer närmast från den egna verksamheten Extrapreneur där man fokuserat på affärs- och kvalitetsutveckling inom IT-sektorn. Innan det jobbade Peter i ledande positioner i bolag som Sony Ericsson, System Verification och har även erfarenhet från Qbranch och Sigma.

I samband med att Peter kliver ombord som VD tar han med sig kompetensen och medarbetarna i Extrapreneur som bildar nytt affärsområde IT Quality Assurence. Det nya affärsområdet beräknas omsätta 5 miljoner kronor 2015.

- Det skall bli otroligt inspirerande att få vara en del av Office IT-Partner Malmös fortsatta utveckling. Vi har kommit en bra bit på väg men det finns också stor potential att bygga vidare på. Kompetensmässigt får vi stora synergieffekter med den kompetens vi får in via det nya affärsområdet. Vårt fokus den kommande tiden blir att fortsätta utveckla våra tjänster kring FunktionsIT konceptet för att på så sätt kunna bli en mer strategisk partner till våra kunder där affärsnytta, kvalitet och effektivitet är ledord, säger Peter Thörn VD, Office IT-Partner i Malmö.

- Vi är mycket stolta att ha kunnat attrahera en så pass erfaren och kompetent person som Peter till vårt kontor i Malmö och jag är övertygad om att han kommer bidra stort till vår fortsatta utveckling. Vi har kommit långt i vår strävan att vara en strategisk partner till våra kunder och hoppas kunna utveckla våra strategier och vårt erbjudande ytterligare med hjälp av Peter, säger Mia Irborg, VD, Office IT-Partner Sverige.

Nuvarande VD och tillika delägare, Håkan Börjesson, kommer finnas kvar i den operativa organisationen som arbetande styrelseordförande med fokus på nyckelkunder.

Om Office IT-Partner i Malmö
Office IT-Partner Malmö bildades 1976 som Datafant AB och har idag ett 20-tal anställda. Omsättningen 2013 uppgick till 32 miljoner kronor och kunderna består idag av ca 400 företag, kommuner och förvaltningar i regionen. Läs mer på www.officeitpartner.se/malmo

Om Office IT-Partner Sverige
Office IT-Partner är en rikstäckande kedja som via ett nära partnerskap aktivt stödjer företag, organisationer och offentlig sektor genom att skapa affärsnytta med hjälp av innovativa IT-lösningar. Kedjan grundades 1992 och finns idag representerade på 35 orter och omsätter 1 miljard kronor. 

För ytterligare information, kontakta
Peter Thörn, VD Office IT-Partner Malmö, 0739-44 98 24
Mia Irborg, VD Office IT-Partner Sverige, 070-530 91 02

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>