Cyclife Sweden AB väljer Office IT-Partner i Nyköping som IT-leverantör

22
feb
2017-02-22

Cyclife Sweden AB väljer Office IT-Partner i Nyköping som leverantör av inhyrd IT-chef, drift, PC:s och tillhörande tjänster.

Det Studsvikbaserade företaget Cyclife med verksamhet inom avfallshantering av kärnkraftsavfall förvärvades från Studsvikskoncernen i somras av det statligt ägda franska Electricitet De France (EDF). I samband med förvärvet har ledningen valt att se över hela IT-leveransen och valde Office IT-Partner som ny IT-Partner.

Mats Fridolfsson, VD på Cyclife Sweden AB, säger:

”Vi valde Office IT-Partner eftersom vi kände att bolaget har en tydlig närhet till sina kunder och att Office IT-Partner har ett genuint engagemang för oss som kund. Detta gör att vi är trygga med att vi får det bästa som marknaden kan erbjuda.”

Avtalet med Office IT-Partner i Nyköping innebär en inhyrd IT-chef som ansvarar för hela arbetet med uppbyggnaden av en ny IT-miljö och flytt från Studsviks IT-miljö till Office IT-Partner.

I åtagandet ingår arbetsplatsutrustning som funktion till de drygt 80 anställda inklusive support och systemkonsulter på plats hos Cyclife. Drift och arbetsplatsutrustning levereras som tjänst enligt Office IT-Partners FunktionsIT-koncept, vilket innebär en stor flexibilitet och driftsäkerhet.

”Vi är mycket glada att Cyclife valde oss som leverantör. Cyclife är ett oerhört intressant företag med verksamhet i flera länder och med en spännande framtid där vår IT-kompetens och flexibla lösningar kommer till stor nytta. Vi kommer att kunna bidra med en driftsäker IT-miljö för Cyclife där fokus är på funktion och stabilitet. Jämfört deras tidigare IT-miljö finns både besparingsmöjligheter, ökad flexibilitet och effektivitetsvinster att hämta. Vi är i en kraftig expansionsfas och har under hösten genomfört flera stora affärer med nya kunder där Cyclife är den största. Senaste halvåret har vi anställt fyra nya resurser, och vi söker fler, som kommer att bidra till arbetet både på Cyclife och med våra övriga kunder", säger Anders Strömsten, vd på Office IT-Partner i Nyköping.

"Vi vill skapa värde för våra kunder och ser att vår nära relation med kunderna i kombination med vår breda kompetens bidrar till effektivitet och utveckling av de företag som vill arbeta proaktivt och kunna möta marknadens krav även i framtiden.” 

Om Cyclife:

Cyclife är en nyckelspelare inom avveckling av kärnkraft och avfallshantering, ägt av det franska statliga bolaget Electricet de France sedan hösten 2016. Vid anläggningen i Studsvik sysselsätts ca 80 personer med hantering av material och avfall från kärnkraften.

Om Office IT-Partner i Nyköping:

Office IT-Partner i Nyköping bildades 1992 och är en av de ledande leverantörerna av IT-drift och tjänster inom regionen. Företaget har idag 24 anställda och omsättningen 2016 uppgår till 35 miljoner kronor. Läs mer på www.officeitpartner.se/nykoping

 

För mer information, kontakta:

Anders Strömsten, VD, Office IT-Partner i Nyköping, tel. 070-829 65 20
Mats Fridolfsson, VD, Cyclife Sweden AB, tel. 076-000 92 01

 

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>