Office IT-Partner i Västerås investerar 1,3 miljoner i All-Flash-baserad lagring från Hewlett-Packard Enterprise

15
sep
2017-09-15

Att välja rätt teknologi när det handlar om miljon investeringar är mycket viktigt men det är även mycket viktigt att välja rätt partner.

Vår erfarenhet är att valet av partner faktiskt är det viktigaste. Över tid kan olika leverantörer visa upp detaljer i teknologi som överträffar deras konkurrenter. Erfarenheten säger oss att förr eller senare går något sönder och det är då man inser vikten av att ha en partner som ställer upp med personal på plats, teknisk expertis och reservdelar.
Vid valet av en lagringslösning som är extremt kritisk för vår och våra kunders verksamhet har vi självklart lagt stor vikt på tillgänglighet till lagringen. Men för oss har det även varit viktigt att lösningen vi väljer kan leverera mycket bra prestanda, stora expansionsmöjligheter och lägsta möjliga kostnad per lagrad GB över tid. En annan viktig parameter är miljöpåverkan och här gör valet av teknologi stor skillnad.

Att kunna tilldela ny eller reducera lagringen för en kund behöver kunna ske dynamiskt och snabbt. Vi kan nu utöka lagringen till mer än 3,3 petabyte (3300 terabyte).

Vi har valt HPE 3PAR StoreServ All-Flash, vilket bland annat ger oss;

  • Att vi inte har några spinnande diskar.
  • 10 gånger bättre prestanda (> 1 miljoner IOPS)
  • 80 % lägre strömförbrukning
  • 80 % mindre platsåtgång i datacentret
  • Reducering med 20-40% processorbehov på anslutna servrar
  • Möjlighet att nå tillgänglighet på 99,9999 %

Ytterligare mervärden är att vi på sikt räknar med att kunna sänka kostnaden för utökad lagring med upp till 75 %. Vi får en möjlighet att snabbt kunna svara upp mot oförutsägbara och nya krav. I jämförelse med globala molntjänster som till exempel Azure och AWS kan vi nu leverera jämförbara eller bättre prestanda och volymer till konkurrensmässiga priser – säger Kjell Gabrielsson, Office IT-Partner.

Västerås visar ännu en gång hur viktigt det är för oss på Hewlett-Packard Enterprise att ha ett framgångsrikt partnerskap med en lokal molnleverantör. Vi kan därmed exekvera på vår hybrida strategi med hjälp av Office IT-Partner Västerås och i gengäld leverera lösningar i världsklass till dem. Allt för att de skall få de bästa möjligheterna till att skapa affärsnytta för våra gemensamma kunder – säger Carl Nordström, Hewlett-Packard Enterprise.

Kontakt

Kjell Gabrielsson, Office IT-Partner Västerås, kjell.gabrielsson@officeitpartner.se 

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>