Vad är molnet?

“Termen molnet relaterar både till applikationer som levereras som tjänster över internet och till den hårdvara och systemmjukvara som tillhandahåller dessa tjänster”. IASA definition 2009

Med molntjänster från Office IT-Partner får du tillgång till hela eller delar av din it-miljö mot en fast månadskostnad, alltid med senaste funktionalitet utan investeringar i hårdvara och licenser – du kan fokusera på din kärnverksamhet och låta oss ta hand om din it-miljö!

Molntjänsterna levereras över internet från en central drifthall där flera bolag kan dela på en gemensam infrastruktur. Detta innebär inte bara effektivt utnyttjande av resurserna utan även mindre belastning på miljön eftersom behovet av hårdvara, el, kyla och utrymme kan effektiviseras.

Vem kan köpa molntjänster?

Alla typer och storlekar på företag och organisationer kan dra nytta av fördelarna med att köpa it i molnet. Oavsett om det gäller att få tillgång till ny funktionalitet, kostnadskontroll, öka tillgängligheten, slippa arbeta med drift och underhåll, slippa licenshantering, undvika onödiga och tunga investeringar som innebär belastning på likviditeten, alternativt långa finansieringsavtal – kort och gott i syfte att spara pengar.

Tack vare tjänsternas skalbarhet betalar du inte heller för någon överkapacitet. Du köper bara de tjänster och funktioner som du använder vid varje tidpunkt. Våra skyddsklassade drifthallar har inbrottsskydd, automatiskt släckningsutrustning, UPS och övervakning kopplad till vaktbolag. Drift och övervakning sköts av vår driftpersonal 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet.

Några av våra drifttjänster:

  • Trygghetsavtal med fasta inställelsetider, löpande underhåll och översyn av ert it-system.
  • Drift av arbetsstationer.
  • Drift av servrar på plats hos er.
  • Drift av servrar i vår drifthall.
  • Fjärrsupport. 
  • Telefonstöd via helpdesk.
  • Webbhotell och DNS-hantering.
  • E-post och e-posttvätt.

Självklart skräddarsyr vi molntjänsterna utifrån ditt företags unika behov. Kontakta det kontor som ligger närmast dig så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig skapa en högpresterande och kostnadseffektiv it-miljö.

Läs mer om kunder som använder våra molntjänster:

Fortnox

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>