Coops konsumentföreningar nöjda med sitt nya valsystem

Coop_bildOffice IT-Partner i Nyköping har sedan tidigare producerat en webbportal för röstning till Konsumentföreningen Stockholm och Konsumentföreningen Svea. Inför årets val fick vi en förfrågan från flera föreningar inom Coop kring en gemensam lösning.

Därför har vi nu skapat en webbportal med val- och nomineringssystem till tre av konsumentföreningarna inom Coop så att medlemmarna ska kunna rösta fram sitt ägarombud. De tre föreningarna har tillsammans omkring en miljon röstberättigade medlemmar med MedMera-kort och vi har utvecklat och anpassat systemet så att var och en av föreningarna kan göra lokala anpassningar i röstningsförfarandet.
- Vi är alla tre föreningar mycket nöjda, säger Fanny Persson, informatör för Konsumentföreningen Svea.

Office IT-Partner har gjort det möjligt för respektive konsumentförening att via en webbportal låta sina medlemmar logga in och nominera/rösta fram sitt ägarombud i respektive område. Dessutom kan föreningen själv administrera val och nominering i form av att till exempel lägga upp bilder på nominerade personer och få resultatet efter röstningen.

Förutom ett uppstartsmöte/workshop i projektets inledning, där vi tillsammans definierade innehållet och funktionaliteten, så har den mesta kommunikationen skett den digitala vägen. 
- Muris Tiro (ansvarig utvecklare på Office IT-Partner) har varit fantastisk att samarbeta med, vi har bombarderat med grejer från olika håll så han ska verkligen ha extra cred. Det har gått snabbt, smidigt och vi har kunnat sköta allt via mail vilket har varit skönt, säger Fanny Persson.

Webbportalens drift ansvarar Office IT-Partner också för genom datacentret i Nyköping. Nu pratas det om en version 2.0 av webbportalen till nästa val och det finns redan en lista med punkter att implementera.
- Resultatet blev som vi hade förväntat oss. Sen har vi under resans gång nu hittat ytterligare saker som skulle vara bra att ha, men å andra sidan är det första gången för två av föreningarna och andra gången för oss i Svea – så vi är fortfarande nybörjare och det är en process, säger Fanny Persson.

För mer information kontakta Niclas Österlund, Försäljningschef Office IT-Partner Nyköping, telefon: 0155-29 37 02, e-post: niclas.osterlund@officeitpartner.se.

Fotnot: De tre föreningarna är Konsumentföreningen Svea, Coop Medlem Syd och Coop Medlem Väst som alla tillhör Coop. Adderas även Konsumentföreningen Stockholm, ej ännu porterade till det nya systemet, så har Office IT-Partner i Nyköping omkring 1,7 miljoner röstberättigade med möjlighet att rösta via våra lösningar.

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>