Dalsjöfors kött

Går livsmedelsföretaget Dalsjöfors Kötts produktionssystem ned stannar verksamheten på två orter och uppemot 300 medarbetare blir sysslolösa. Det får naturligtvis inte hända och därför har företaget valt Office IT-Partner i Borås som infrastrukturpartner.

Utmaning
Dalsjöfors Kött är ett modernt och snabbt växande slakteri- och styckningsföretag som vill kunna fokusera på sin kärnverksamhet. IT-systemen behöver enkelt kunna skalas upp i takt med att verksamheten växer utan att det får personal- och IT-kostnader att rusa i höjden. Stopp i de automatiserade produktions- och lagersystemen leder omedelbart till att produktionen stannar i Göteborg och Borås.

Lösning
De verksamhetskritiska produktions- och lagersystemen körs på speglade virtuella servrar på respektive ort. Säkerhetskopiering sker var 15:e minut. E-post och affärssystem snurrar på servrar i Office IT-Partners drifthallar. Lösningen är skalbar, både uppåt och nedåt. Det är en redundant och i övrigt säker miljö som övervakas dygnet runt av Office IT-Partners specialister. Det pågår också en ständig diskussion, mellan företaget och Office IT-Partner, om hur IT-miljön kan förändras för att ligga i fas med det företaget behöver just nu och på sikt.

– Office IT-Partner förstår vår verksamhet och de behov vi har, medarbetarna har hög kompetens och vi har en bra dialog, säger Magnus Hagberg, både IT-chef och teknisk chef hos Dalsjöfors Kött.

Kundnytta
En säker, skalbar och kostnadseffektiv lösning med fast månadsavgift som gör det lätt att budgetera IT-kostnaderna. Office IT-Partner fungerar som Dalsjöfors Kötts IT-enhets förlängda arm. På så vis kan företaget fokusera helt och fullt på sin kärnverksamhet: styckning, beredning och paketering av kött. Och på att växa.

Om företaget
Dalsjöfors Kött AB är ett modernt livsmedelsföretag med nära 300 medarbetare och en omsättning på cirka 1 300 miljoner kronor. Styckning och paketering av nötkött sker i Göteborg medan styckning, beredning och paketering av fläskkött sker i Dalsjöfors. Det är en rikstäckande köttleverantör som samarbetar med alla de stora livsmedelskedjorna både på konsumentförpackade produkter under eget varumärke och råvaror till kedjornas egna märkesvaror. Mer info om Dalsjöfors Kött hittar du här. 

För mer information, vänligen kontakta Per Bidemyr, Office IT-Partner Borås, 076-643 04 81.

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>