Effektivare arbete med surfplatta

Ömangruppens tekniker behövde ett mer lättarbetat verktyg för sina kontroller. Tillsammans med Lenovo och Office IT-Partner Växjö fick de hjälp att ta steget från bärbar dator till surfplatta. Resultatet blev ett snabbare och smidigare arbetsflöde ute på fältet.

Öhmangruppen bild på tekniker Ömangruppen är leverantör av lösningar och tjänster som förbättrar inneklimat hos företag och organisationer. Företaget har sin verksamhet i framför allt Kronoberg, Jönköping och Västra Götaland. Huvudkontoret ligger i Växjö. Office IT-Partner i Växjö har haft Öman-gruppen som kund sedan 2009.

– Företaget har ett funktions-IT-avtal vilket innebär att det finns ett regelbundet och nära samarbete. Ömangruppen visade tidigt intresse för att låta sina fälttekniker testa surfplattor i arbetet, med målet att göra arbetsvardagen enklare för dem. Teknikerna jobbade innan bytet med bärbara datorer, säger Joakim Persson, vd Office IT-Partner Växjö.

– Problemet för våra tekniker var att det blev mycket tidsödande att jobba via den bärbara datorn. De var tvungna att starta upp den varje gång och ibland var det svårt att hitta en bra yta att ställa den på, berättar Maria Falk Ekenstam som har hand om IT och ekonomi på Ömangruppen.

Kortare starttid

Genom att byta ut den bärbara datorn mot en surfplatta har Ömangruppen effektiviserat arbetet. Starttiderna har kortats ner och teknikerna har fått en flexiblare arbetsmiljö då de nu kan röra sig fritt samtidigt som de kan registrera uppgifter via surfplattan. Bytet har haft en rad positiva effekter för företaget.

– Dels handlar det om att just rapporteringen har blivit snabbare, men också att beslut om åtgärder kan tas redan vid servicetillfället. Vi har också märkt att pappershanteringen minskat och att behovet av att komma in på kontoret för att avsluta arbetet minskat. Vi har fått mer tid ute hos kund helt enkelt, säger Maria Falk Ekenstam.

Några andra positiva aspekter av övergången till surfplatta?

– Teknikerna tycker att det känns roligt med det nya arbetsredskapet. Särskilt de yngre tilltalas av det, berättar Maria Falk Ekenstam.

Valet av surfplatta föll på Lenovo utifrån kvalitet, pris, dockningsbar, stabilitet och garantin. Surfplattan har även Windows som operativsystem, vilket funkar bäst med den applikation som teknikerna använder för sina protokoll. En annan viktig aspekt är att Lenovos surf- plattor också fungerar som en dator, vilket gör det enkelt för Office IT-Partner att sköta servicen och gör att teknikerna kan få hjälp under tiden som de är ute på jobb. Att både Ömangrupen och Office IT-Partner tidigare använt Lenovos produkter och varit nöjda med dem vägde också tungt i beslutet.

För mer information:

Joakim Persson, Office IT-Partner Växjö, 0470-77 99 80

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>