Flexibel lösning sprider glädje

MTA Bygg bild

MTA Bygg och Anläggning är Hallands snabbast växande byggföretag. Det ställer krav på flexibilitet. Därför blev FunktionsIT från Office IT-Partner och HP en perfekt lösning. Nu har man utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Ett tydligt bevis på att IT kan vara med och skapa tillväxt och nöjdare medarbetare.

Allt började med sex tomma händer. Våren 2010 hoppade de tre delägarna av sina chefsjobb på ett av landets största byggföretag för att starta MTA. De ville skapa en ny sorts byggfirma med korta beslutsvägar och fokus på arbetsglädje. Redan från dag ett var målet att bli en av Hallands största aktörer, så valet av IT-lösning var viktigt. Och man fastnade för en komplett outsourcing. 

– Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet. För oss är IT ett verktyg som bara ska fungera. Därför passade FunktionsIT perfekt. Vi har ingen egen IT-avdelning och om något går fel ligger hela ansvaret hos Office IT-Partner. De sköter tekniken, servicen, allting. Väldigt bekvämt, säger grundaren och vd:n Tommy Zryd.

Sedan starten har MTA Bygg och Anläggning gått från klarhet till klarhet. I dag är de Halmstads dominerande byggföretag med uppdrag inom allt från bostäder och kontor till industrier och anläggningsarbeten. Samtidigt har man växt från 3 till drygt 130 anställda. En så dramatisk expansion betyder förstås att behoven ständigt förändras.

– Fördelen med FunktionsIT är att det är så skalbart. Du betalar bara per antal användare och kan addera eller ta bort folk varje månad. Det gör att du aldrig låser dig vid investeringar. Kunden behöver heller ingen beställarkompetens. Det räcker att man beskriver sina krav, sedan är det vår uppgift att lösa dem, säger Kristian Ringström, vd på Office IT-Partner Halmstad. 

MTA och Office IT-Partner träffas regelbundet för att gå igenom vad som kan förbättras. Under hösten har det lett till en ny tjänst där medarbetarna, via en app i telefonen, kan hämta den senaste infon om sina projekt var de än är, samt rapportera tid och resor. Man har också utrustat alla byggbodar med säker uppkoppling och full access.

Produkterna från HP har varit en annan central faktor i samarbetet. Office IT-Partner använder HP:s senaste bärbara datorer som standard. Här ingår även SSD-hårddiskar, dockningsstationer, väskor och andra tillbehör. Alla datorers OS och applikationer uppdateras kontinuerligt via Deployment, och har fått det nya operativsystemet Windows 8.1. 

– Vi valde HP för att de gör kvalitetsdatorer som fungerar optimalt även i en tuffare miljö som byggbranschen. Så MTA jobbar väldigt modernt och även om de inte själva ser sig som särskilt IT-kunniga har de möjlighet att utnyttja den senaste tekniken, säger Kristian Ringström.

Att personalen trivs råder det inga tvivel om. I våras utsågs MTA till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2014, i Great Place to Works stora undersökning. Tommy Zryd ser det som ett kvitto på att arbetsglädje skapar effektivitet. Men också på vikten av långsiktighet mot både anställda, kunder och leverantörer.

– Vi ser en stor fördel i att Office IT-Partner varit med oss sedan starten. De har följt vår resa och anpassat tekniken i takt med att vi har växt. Och FunktionsIT ger oss flexibilitet, samtidigt som det blir lättare att budgetera våra kostnader. Vi märker att vi sparar både tid och pengar, säger Tommy Zryd. 

Om MTA Bygg och Anläggning
MTA är ett lokalt bygg- och anläggningsföretag i Halmstad med verksamhet i hela Halland. De startade i april 2010 och har cirka 130 anställda med kompetens för alla typer av byggprojekt. MTA förespråkar arbetsglädje, enkelhet och långsiktiga relationer som utgångspunkt i sina affärer. Våren 2014 utsågs man till en av "Sveriges Bästa Arbetsplatser" enligt Great Place to Work. Läs mer på www.mtabygg.se

För mer information vänligen kontakta
Kristian Ringström, VD, Office IT-Partner Halmstad, telefon 035-15 29 10.

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>