Fortnox halverade sina driftkostnader

Fortnox minskade sina driftskostnader
Sedan hösten 2013 ansvarar Office IT-Partner Växjö för drift och underhåll av servrar där Fortnox erbjuder molntjänster för sina drygt 70 000 kunder. Genom att flytta molnet till Småland och Office IT-Partner Växjö har de minskat sina driftkostnader samtidigt som de nått andra fördelar.

Behovet:
Fortnox levererar internetbaserade applikationer till mindre företag. Eftersom många av kunderna prioriterar kostnadseffektivitet ville företaget hitta interna besparingsmöjligheter för att kunna fortsätta att erbjuda extremt konkurrenskraftiga priser.

Lösningen:
Företaget lyckades sänka IT-kostnaderna dramatiskt genom att flytta över applikationerna till IBM® Flex System™. Systemet hanteras av Office IT-Partner Växjö och har en extremt hög tillgänglighet.

Fördelarna:
Dramatiskt minskad IT-kostnad per kund samt skapandet av nya servrar på några minuter istället för flera dagar och på ett enkelt sätt öka och minska prestandan efter behov.

Det ger större flexibilitet i verksamheten samt gott om utrymme för tillväxt tack vare inbyggd skalbarhet.

– Ökad säkerhet, flexibel servermiljö förenat med bättre kontroll och lägre kostnader var avgörande för beslutet, säger Fortnox utvecklingschef Mikael Folkesson. Det tog till exempel ett par dagar att sätta upp en ny server genom vår tidigare leverantör. Nu kan vi själva direkt skapa nya, allt efter våra ökade behov.

– Hyra, drift och underhåll av servrar i vår egen datahall är en tjänst som för tillfället används av ett hundratal av våra kunder. Samtidigt som resurser frigörs hos företagen, ökar säkerhet och kontroll. Genom att låta oss ta hand om IT-miljön skapas förutsättningar för en bekymmersfri IT-miljö och höjd lönsamhet hos våra kunder, tillägger Joakim.

Om Fortnox AB
Fortnox grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Växjö. De är en ledande leverantör av internetbaserade program för företag, föreningar och redovisnings- och revisionsbyråer. Som den snabbast växande leverantören av molnbaserade affärssystem i Sverige sysselsätter Fortnox 87 personer och uppnådde en omsättning på 57,9 MSEK under 2012. Mer information om Fortnox hittas på: www.fortnox.se

För mer information:
Tony Wessman, Office IT-Partner Växjö, 0470-77 99 99

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>