Transticket – med behov av en skalbar driftlösning

Transticket är ett företag i Nyköping som levererar biljettsystem till arrangörer inom sport, kultur och evenemangsbranschen. Systemet hanterar lösbiljetter, abonnemang och produkter samt möjliggör olika former av paketering. Företaget har bland annat levererat sitt biljettsystem till Berwaldhallen, Svenska hockeyligan och ett flertal allsvenska fotbollsklubbar.

Ett komplext biljettsystem med många olika valmöjligheter samt stora kunder med höga krav innebär att de är i behov av en skalbar driftlösning för att kunna hantera kapacitetstoppar. Kunden har även haft önskemål om att få hjälp med lastbalansering, internkapacitet samt utveckling av framtida driftbehov. 

Office IT-Partner i Nyköping har levererat en driftlösning till Transticket sedan 2010. Lösningen innebär bland annat att Office IT-Partner har fullt ansvar för intern drift, delat ansvar för web-kluster och Windows-servrar samt leverans av hårdvara för DB-kluster och Linux-servrar. De stora fördelarna är skalbarheten i driftlösningen, det vill säga att Transticket kan gå upp och ner i drift vid toppar och dalar, samt möjligheten att välja hur mycket stöd de vill ha av sin partner. 

Driften sker i Office IT-Partners säkerhetsklassade serverhall i Nyköping och vi ansvarar för allt underhåll, backuphantering, övervakning, samt tillhandahåller specialistkompetens hela vägen från val av serverlösning till underhållning och anpassningar.  

”Vi får tillgång till experter som är intimt bekanta med vår verksamhet och driftsmiljö, vilket ger oss kontinuitet och trygghet”, säger Ulf Lundgren, Drift- och Utvecklingschef på Transticket. 

Transticket har även valt andra tjänster som Funktions-PC, licenshantering och internetaccess i partnerskapet med Office IT-Partner. Den nära relationen innebär att Office IT-Partner lätt kan hantera dagliga användarrelaterade småproblem.

Mer om Transticket hittar du här.  
Mer om Office IT-Partner Nyköping hittar du här. 

Kontakt 
Niclas Österlund, Office IT-Partner Nyköping, tel. 0155-29 37 02

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>