Ny IT-lösning gör KS Projekt mer effektiva

KS Projekt behöver vara rörliga i sitt arbete. För fyra år sedan valde de därför att satsa på FunktionsIT från Office IT-Partner i Halmstad. Lösningen har gjort dem mer flexibla och tagit bort bördan från att drifta själva.

KS– KARLSSON SVENSSON Projekt AB – driver inrednings- och byggnadsprojekt av butiker, restauranger och caféer. Det omfattar såväl arkitektur och inredning som projektledning och installation. Kraven på IT-miljön är speciella.

– Vi är väldigt rörliga och vill gärna slippa ka in till kontoret om vi glömt något. Med den här lösningen kan vi sätta upp en arbetsplats mobilt, men ändå ha tillgång till allt, säger Martin Åckander, en av två delägare i KS Projekt. 

KS Projekts kunder är exklusivt andra företag och sedan starten 1999 har man expanderat till 23 anställda och ett nätverk av konsulter. Omsättningen ligger på 250 miljoner och bland kunderna märks Tele2, Nudie Jeans och Electrolux Home. IT-mässigt började man med en egen, liten server och tog därifrån ”det lilla steget” upp till att ha en IT-ansvarig som skötte drift och underhåll. Till slut hade man vuxit ur även den kostymen.

Sökte fast pris

Kravet på den nya lösningen var att den skulle gå att köpa som tjänst, med fast pris per användare. Man ville också ha en leverantör med närvaro över hela landet. Med de glasögonen fönstershoppade man sig fram till Office IT-Partner.

– Vi letade efter den typen av lösning, så FunktionsIT kändes rätt. Vi är inga IT-människor, vi vill bara att det ska funka. Nu har vi en säker lösning som är mer flexibel, säger Martin Åckander. 

FunktionsIT ger en komplett arbetsplats till en fast månadskostnad per användare. Allt ingår – hårdvara, lagring, print som tjänst, videokonferens och support, anpassat till kundens behov. KS Projekt använder hårdvara från Dell.

– Förut behövde man beställarkompetens för att köpa IT. Man skulle veta att ”vi ska ha raid 6 och Exchange-server” och så vidare. I dag kan man tänka ”vilken funktion behöver vi?” Med FunktionsIT är vi kundernas IT-avdelning. Och vi kan jobba proaktivt för att göra dem mer effektiva, säger Kristian Ringström, vd på Office IT-Partner i Halmstad.

KS Projekt är nöjda med FunktionsIT och just nu står man i begrepp att rulla ut en ny lösning. Det är en intern och extern fildelningsfunktion, tänkt att hjälpa företaget att hantera sin stora konsultbas.

– Det är viktigt att alla kan komma åt rätt saker vid rätt tidpunkt. Tanken är att Office IT-Partner ska drifta och att det ska funka som en Dropbox. Det är helt färskt, men det kommer bli bra, säger Martin Åckander. 

För mer information kontakta Kristian Ringström, VD, Office IT-Partner Halmstad, kristian.ringstrom@officeitpartner.se

Ser du något som du tycker symboliserar oss på Office IT-Partner? Fota och dela gärna bilden via Instagram med oss. Använd taggen #oitp_sverige. OBS! Kontrollera dina inställningar i Instagram, du kan inte ha påslaget att dina foton är privata. OITP på Instagram >>