Vad är digital stress och hur råder du bot på det?

Av Hanna Lindberg den 2019-01-17 09:46

Det nya året är här, vi är många som är taggade och spända inför det nya året och de löften, de prestationer och de önskningar som vi vill införliva under 2019. En sak som är säker är att vi alla mer eller mindre kommer att fortsätta arbeta i våra digitala verktyg både privat och på jobbet.

Många upplever stress över hur sociala medier greppar tag om oss, och vi kan uppleva det som beroendeframkallande. Men digital stress kan också uppstå när verktygen på arbetet inte fungerar så som vi vill, de är inte anpassade efter människan eller vår arbetsvardag.

Läs mer

Så arbetar jag på distans och kombinerar semester med jobb

Av Johan Ericson den 2018-12-27 10:41

I år ska min familj fira jul och nyår på olika platser, och jag passar på att fira jul på ett nytt sätt. Under några veckor kommer jag att spendera tid med min vän-familj i USA och samtidigt arbeta på distans. Mitt namn är Johan, jag jobbar med IT på Office IT-Partner, och här berättar jag hur det fungerar rent praktiskt och vad du behöver tänka på om du går i samma tankar.

Läs mer

Att arbeta som IT-tekniker

Av Sandra Johnsson den 2018-12-18 09:00

En av de absolut viktigaste rollerna hos oss på Office IT-Partner är våra kära IT-tekniker, som dag ut och dag in löser våra kunders problem och hjälper dem i deras IT-utveckling. Att arbeta som IT-tekniker tror jag är utmanande och samtidigt väldigt roligt, men troligtvis vet en IT-tekniker det allra bäst. Nedan svarar vår erfarne IT-tekniker Magnus Gradin på ett antal frågor om sitt arbete.

Läs mer

4 tips för att digitalisera julen

Av Weronica Sjögren den 2018-12-11 08:47

Eftersom vi på Office IT-Partner digitaliserar Sverige tänkte vi se till att även den som vill satsa på att digitalisera lite av sin jul kan få lite tips. Att denna del av digitaliseringsarbetet skulle vara banbrytande för företag runt om i landet kan man förstås inte påstå – men om man gillar jul och allt som hör till är det ändå ett roligt sätt att kunna förbereda för jul även på jobbet.

Läs mer

Skapa en kreativ och effektiv arbetsmiljö

Av Hanna Lindberg den 2018-12-04 08:36

Nu är det dags för del två i vår serie om framtidens arbetsplats. Denna gång kommer vi att titta på hur man skapar en så kallad kreffektiv arbetsmiljö med de digitala verktygen som en del av detta.

Läs mer

Så kommer framtidens arbetsplats att se ut

Av Hanna Lindberg den 2018-11-28 09:02

Att arbetsplatsen är i förändring råder det ingen tvekan om. Ny teknologi och utveckling kommer att göra arbetsplatsen mer digital och vår arbetssituation kommer att påverkas. Men hur? Den genomsnittliga arbetsplatsen i Sverige idag är ännu inte anpassad efter den digitala vågen som kommer.

Läs mer

Hur attraherar man "digitala infödingar"?

Av Susanne Sharpe den 2018-11-20 09:00

Den viktigaste resursen ett företag har är sin personal. Men en av de största utmaningarna företag har idag är att rekrytera och behålla sin personal. Vad kan man som företag tänka på och vilka parametrar är viktiga i konkurrensen med andra företag om kompetent och lojal personal? 

Läs mer

Så kommer AI att påverka företagen under 2019 - Rapport från Radar Summit

Av Anders Strömsten den 2018-11-14 10:31

 

I dagarna besökte Office IT-Partner eventet Radar Summit 2018 med trendspaning och analyser kring hur IT kommer att utvecklas under det kommande året. Här kommer en rapport från eventet med fokus på Artificiell intelligens, som är del av den "nya IT-eran".

 

Läs mer

Så är det att jobba som systemutvecklare

Av Hanna Lindberg den 2018-11-13 09:00

Företagen skriker efter kompetens inom digital utveckling och programmering. Det utbildas många inom systemutveckling, men är det tillräckligt för att täcka upp framtidens behov? Enligt IT- & Telekomföretagens rapport kommer det år 2022 att saknas 70 000 personer inom IT-konsulttjänster. Vi vill härmed uppmuntra till att utbilda sig inom IT. Hur är det att arbeta som utvecklare, ligger allt fokus på att knacka kod? Frågorna är många, och här ger en av våra utvecklare svar på hur en dag på jobbet kan se ut.

Läs mer

"Du jobbar med data"

Av Lovisa Lundin den 2018-11-06 09:00

Ett klassiskt citat från filmen Masjävlar som en del av er troligtvis använt någon gång på ett skämtsamt sätt. För många, kanske framför allt den äldre generationen, är ofta IT och ”data” något svårbegripligt och inget de befattar sig med i alltför stor utsträckning. Det är vad de tror i alla fall. För det är ju faktiskt så att de flesta av oss är i kontakt med IT i ganska stor utsträckning dagligen, medvetet eller omedvetet, både i det privata och i arbetslivet – oavsett vilken ålder eller yrkesroll man har.

Läs mer