10 anledningar att välja touchskärm till din verksamhet

2017-09-19 10:00

 sandraelm.png
U Can't Touch This, sjöng MC Hammer 1990 och tänk så mycket som har hänt sen dess.

Idag touchar vi allt och blir verkligen förvånade när något inte går att toucha. Kan du komma på dig själv när du trycker direkt på din gamla PC och inget händer? Våra mötesrum står inför ett teknikskifte, att bara sitta av tiden medan du passivt tar in kollegans väl förberedda dragning gör ingen glad. Spräng väggarna och flytta ut mötena direkt på golvet. Med en interaktiv touchskärm på vägg eller mobilt stativ sker mötena direkt här och nu. Alla blir engagerade och aktiva, att mötestiden blir kortare har nog ingen något emot. Touchtekniken är nu så förfinad att du blir förvånad över exaktheten och möjligheterna att installera alla de program du använder idag suddar ut gränsen mellan din egen dator och touchskärmen.

Här kommer tio anledningar till varför din verksamhet behöver en touchskärm:

1. Lika enkel att använda som telefonen eller surfplattan fast större

En touchskärm är lika enkel att förstå som när du tog upp en surfplatta för första gången.

Precis som på din mobila enhet styr du allt via din fingerspets. Touchskärmen kan laddas med dina favorit-appar både för nytta men också för nöje. Att arbeta i Google documents eller Office 365 direkt på touchskärmen är lekande lätt.

 

2. Du kommer igång med en enkel touch

Om du jämför touchskärmen med en projektor, som behöver lång tid på sig för att starta och ännu längre tid för att kyla ner sig när du stänger av den, är det raka motsatsen. Du kan välja att alltid ha skärmen i stand by-läge, vilket innebär att du startar där du lämnade touchskärmen dagen innan med en lätt touch direkt på skärmen. Du kan också välja att tidsinställa när touchskärmen ska startas och stängas av. Tidsinställningen möjliggör visning av interna eller externa budskap när du inte arbetar aktivt med touchskärmen, du kan med fördel koppla en mediaspelare till skärmen och dela med dig av digitala budskap.

 

3. Slipp släpa med egna datorn till möten

Du kan enkelt utrusta din touchskärm med en kraftfull PC-modul. Bra prestanda och snabba minneskort gör att du inte märker någon skillnad mot din vanliga ”jobbdator”

Här kan du välja om PC-modulen ska vara en öppen resurs tillgänglig för alla, eller om användaren ska logga in med användarnamn och lösenord precis som vanligt och då komma åt delade resurser på nätet. Alla typer av tredje-parts-program går att installera på PC-modulen som kör senaste versionen av Win10 Professional.

 

4. Spegla vilken enhet som helst på touchskärmen

Att dela och visa innehållet från mötesdeltagarnas enheter på touchskärmen är inga problem, oavsett typ av enhet. Att arbeta med en Chromebook, Smartphone, läsplatta, Mac eller en annan dator fungerar precis lika bra. Både ljud, video och filer visas och spelas enkelt upp från enheten du själv väljer att använda.

 

5. Eleganta tillbehör som gör samarbetet enklare

Det finns ett stort utbud av tillbehör till din touchskärm, vi brukar beskriva det som att välja extrautrustning till din nya bil. Här är några av våra favorittillval:

• WePresenter: koppla upp dig trådlöst till touchskärmen. Fyra datorer kan synas samtidigt och med ett klick kan en dator ta över hela bilden.

• AppleTV/Chromecast: Via en av touchskärmens HDMI-ingångar ansluter du din mediaenhet och streamar material direkt från din bärbara eller mobila enhet.

• Autostarter: Hej då fjärrkontroller och styrpaneler. Med en autostarter sätter tekniken igång så fort du kommer in i rummet.

• Kamera för Skype-möten: Att mötas vi Skype är ett sätt som sparar tid och vår miljö. Vi har flera olika Skype-paket för att du ska kunna höra, höras och ses i bästa kvalité.

• Extra ljud: Ljudet är en stor del i upplevelsen när du ser på rörliga bilder. Touchskärmen har egna inbyggda högtalare som gör jobbet bra. Vill du ha den där extra känslan av ljudupplevelse kompletterar vi touchskärmen med ett externt ljudsystem.

 

6. Styr din touchskärm var som helst i rummet och minska passiviteten

Nu kan du röra dig fritt i rummet och leda mötet. Med trådlös uppkoppling kan du styra din dator framme vid touchskärmen eller via appar på din surfplatta visa och dela material. Att alla deltagare har möjlighet att visa sin dator eller mobila enhet direkt på touchskärmen ökar deras vilja att aktivt delta i mötet och kan leda till mer kreativa möten.

 

7. Säg hej då till teknikstressen

Vi vet alla hur frustrerande det känns när alla deltagare är redo för ett möte och tekniken inte fungerar. Vi har tagit fram ett antal lösningar som är stabila, driftsäkra och användarvänliga så att mötet kan starta utan tekniska störningar. Deltagarna kan enkelt ansluta sig via kabel utan krav på installerad mjukvara eller via trådlösa tjänster som fungerar lika bra för dator som mobila enheter.

 

8. Skapa korta, aktiva och effektiva möten med hjälp av touchskärmen

Då touchskärmen startar med ett klick kommer du snabbt igång med dina möten.

Är skärmen placerad på ett rullstativ kan den stå mitt i händelsernas centrum och arbetsgruppen kan enkelt samlas runt den för korta genomgångar av dagens arbete.

Arbetsuppgifter kan klarmarkeras och nya delas ut direkt via touchskärmen.

De digitala verktyg som finns i skärmen gör att du exempelvis enkelt kan rita, markera, spara skärmdumpar och direkt efter mötet e-posta de anteckningar som gjordes under mötet.

 

9. Din skärm är i trygga händer

Våra touchskärmar är byggda för att hålla. Vi levererar både till företag men också till skolor där de utsätts för stora utmaningar. Med skärmen följer fem års garanti. Skulle ett fel uppstå kommer en servicetekniker ut till dig och lagar din skärm på plats. Behöver vi ta med din skärm lämnar vi alltid kvar en låneskärm.

 

10. Bra blir ännu bättre

Spara på din tid och slipp springa runt för att hålla koll på dina touchskärmar. Med vår MDM-portal övervakar du enkelt alla dina skärmar från en plats. Det spelar ingen roll vart skärmarna geografiskt är placerade, du kan med en knapptryckning uppdatera alla till senaste mjukvaruversionen. Under hösten kommer vi kunna låta våra kunder känna och klämma på nästa generations touchskärmar. Capacitive touch är tekniken som gör skärmen ännu tunnare och touchtekniken sitter direkt i glaset precis som på din telefon.

 

Avslutningsvis:

Vi har ett utbud av flera skärmar, i olika storlekar, för att hänga på vägg eller placera på smidiga mobila stativ som går att höja, sänka och tilta. Vi har dessutom flera skärmar med roliga tillbehör i våra visningslokaler. Boka ett möte med oss så visar vi våra touchskärmar och hjälper dig att hitta rätt lösning för din verksamhet. Och glöm nu inte att lyssna på MC Hammer!

 

Boka möte

 

Per Jonsson

Kontaktperson Per Jonsson

Inspiratör och säljare av kreativa mötesrum på Office IT-Partner i Södertälje