4 tips för att digitalisera julen

2018-12-11 08:47

Eftersom vi på Office IT-Partner digitaliserar Sverige tänkte vi se till att även den som vill satsa på att digitalisera lite av sin jul kan få lite tips. Att denna del av digitaliseringsarbetet skulle vara banbrytande för företag runt om i landet kan man förstås inte påstå – men om man gillar jul och allt som hör till är det ändå ett roligt sätt att kunna förbereda för jul även på jobbet.

Digitalisera julkalendern nu!

Det är ju lite sent påtänkt - men fortfarande fullt möjligt att skaffa en adventskalender. Inte alls så gott som en chokladkalender, men klart mer digitalt blir det om du använder den här Excel-mallen. Du slipper dessutom själv öppna luckorna - för varje dag som går dyker det upp en ny julig bild.

adventskalender

Gör en jultipsrunda på jobbet!

För två år sedan gjorde jag en jultipsrunda till kollegorna. Det var några flitiga tippare som jagade frågor på kontoret. I år är jag mer digital och lägger den i Microsoft Forms. Vill du själv prova - kolla här (du får de rätta svaren direkt). Om du gör det själv på kontoret (låna gärna mina frågor), så är lite tips på priser till kollegorna pepparkakor, glögg, ljus eller annat juligt.

Använd julinspirerade mallar

Om man inte upptäckt mallarna som finns till Office-paketet kan jag tipsa att där finns massor att använda. Och ett antal av dessa mallar finns med jultema:

  • Gör dina egna julkort, skriv ut (visserligen inte så digitalt) och skicka.
  • Använd mall för presentkort (med jultema) och ge bort sådant som annars kanske är svårt att slå in, t.ex. konsertbiljetter, restaurangbesök, prenumeration och liknande.
  • Bildspel i PowerPoint med urval av årets bilder

den här sidan hittar du många juliga mallar till Office-paketet.

Ytterligare några tips är:

  • Gillar man emojis (min erfarenhet är att man gillar eller HATAR dem) finns både tomtefar, tomtemor, paket och julgran

    emojis_jul
  • Eller varför inte skaffa ett lösenord med jultema? Man kan t.ex. använda lösenord i stil med Nuärdetjuligen! eller Hoppas%tomten%kommer. Svårt att knäcka och lättare att komma ihåg än ett som bara är slumpade bokstäver och tecken och lite jultema får man på köpet.
  • För dig som kör Windows kan man använda ett jultema till datorn. Gå in på Kontrollpanelen, till teman (använd sökfönstret så kommer du rätt). På nedre delen av sidan kan man välja teman och även hämta fler i Microsoft Store. Jag själv använder temat Winter Holiday Glow.

jultema
Så är du också en person som – precis som jag – gillar jul och allt som hör till hoppas jag att du fått lite inspiration här.

God Jul!

Här kan du läsa mer om att bli produktiv i Office 365.

Förberedelser inför migrering till Office 365

Weronica Sjögren

Kontaktperson Weronica Sjögren

Weronica arbetar med produktivitet på Office IT-Partner i Växjö, och hjälper främst kunder att bredda sitt användande av Office 365.