Att arbeta som IT-tekniker

2018-12-18 09:00

En av de absolut viktigaste rollerna hos oss på Office IT-Partner är våra kära IT-tekniker, som dag ut och dag in löser våra kunders problem och hjälper dem i deras IT-utveckling. Att arbeta som IT-tekniker tror jag är utmanande och samtidigt väldigt roligt, men troligtvis vet en IT-tekniker det allra bäst. Nedan svarar vår erfarne IT-tekniker Magnus Gradin på ett antal frågor om sitt arbete.

it tekniker

Hur länge har du arbetat på Office IT-Partner Stockholm & Södertälje?

17- 11 år, så jag är snart en del av inventariet :) Jag började på Office IT-Partner 2007 som IT-tekniker och har fortsatt att växa i den rollen. Eftersom företaget utvecklats och växt så mycket under min tid så har rollen inneburit väldigt mycket olika arbetsuppgifter och utmaningar genom åren.

Vad har du för utbildning?
- Jag började faktiskt mina dagar på Scanias industrigymnasium, så det är egentligen mitt intresse som tagit mig dit jag är idag, snarare än en utbildning.

Hur ser vanligtvis din arbetsdag ut?
- Mina dagar är väldigt varierande. Dagarna kan exempelvis innebära att du får åka ut till någon av våra kunder på underhållsarbete av deras IT-miljö, delta i ett leveransprojekt eller ta emot felanmälningar via vår Servicedesk och då koppla upp dig på distans och hjälpa kunderna.

Vad brukar felanmälningar handla om?
- Det är det som är väldigt roligt med mitt jobb, att det kan handla om allt möjligt. En felanmälan kan innebära allt från att du behöver hjälpa en kund med att byta ett bortglömt lösenord, till att felsöka en server som inte startar.

Vilka egenskaper anser du är bra om du vill arbeta som IT-tekniker?
- Det finns väldigt många olika egenskaper som kan vara bra när du arbetar som IT-tekniker. Eftersom kundkontakten är absolut viktigast så behöver du vara serviceminded, den tekniska delen är viktig men är något du med tiden kan lära dig och utvecklas i. Fler egenskaper som kan vara bra är att vara strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Det är även väldigt roligt och viktigt med personer som är idérika och hjälper till att driva utvecklingen och oss framåt.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
- IT-branschen står ju aldrig still, den är ständig i förändring och jag är en person som tycker att det är roligt med nya saker och utmaningar. Jag trivs dessutom väldigt bra tillsammans med mina kollegor, vi har väldigt roliga dagar ihop.

Vilken är den roligaste teknikpryl som du äger?
- Jag äger ganska många roliga teknikprylar om jag ska vara ärlig, men den som sticker ut mest är nog min drönare DJI Mavic Pro. Jag köpte dessutom nyligen ett par DJI Googles till den, med dem kan jag nästintill skapa den häftiga känslan att flyga 100 meter över marken.

Till sist, varför ska man söka jobb hos Office IT-Partner?
- Gillar du en varierande vardag, med högt tempo och utmanande arbetsuppgifter så är Office IT-Partner rätt plats. Vi är dessutom ett väldigt roligt team som arbetar här och hjälper alltid varandra i de utmaningar vi dagligen ställs inför.

Tack Magnus!

Skulle du vara nyfiken på en tjänst som IT-tekniker, eller någon annan av våra utannonserade tjänster på Office IT-Partner, så börja med att prenumerera på våra lediga tjänster via länken nedan. 

Prenumerera på lediga jobb hos oss

Sandra Johnsson

Kontaktperson Sandra Johnsson

Projektledare på Office IT-Partner Stockholm & Södertälje.