Det är fantastiskt att vara kvinna i IT-branschen

2018-10-29 10:24

Lotta_widorson

För några veckor sedan besökte jag en stor konferens i Barcelona där tillverkare, distributörer och branschkollegor träffas och lyssnar på seminarier, pratar om trender och statistik och annat. Sista dagen finns det ett pass som kan jämföras med ”open mic”, det vill säga att vem som helst kan få en möjlighet att under 5 minuter prata om något som är viktigt för dem. Den här gången var det bland annat en kvinna från Tyskland som ställde sig upp och berättade att hon är gift, mamma OCH att hon faktiskt nu också var avdelningschef på ett IT företag, trots att hon är kvinna.

Det visade sig i och för sig att för att det skulle kunna ske så hade hennes man fått gå hem och blivit hemmamake, men hon var så tacksam för detta och tyckte att vi i publiken skulle ta detta med oss hem. Publiken i sin tur bestod ungefär av 97% män. Jag kände mig lite provocerad av hennes anförande, så jag viskar till en man bredvid mig att detta känns inte bra i magen, och han svarar (han är Diversity Manager hos en stor tillverkare) att i Tyskland så är detta jättestort eftersom 50% av alla kvinnor är hemmafruar.

Jag vill därför passa på att berätta för dig kvinna i Sverige som läser detta, i IT-branschen är det fantastiskt att vara kvinna! Vi är bland de mest moderna kulturerna i världen. Vi har oftast de allra bästa verktygen för att vi alla (män som kvinnor) ska ha en flexibel arbetsplats och arbetssituation, så att vi kan hantera saker som uppstår i livet. Det är också därför vi utvecklas hela tiden, vi ser vilka behov som finns, vi kan ställa kraven och vi kan utveckla produkterna och tjänsterna runt det.

Jag själv är VD för Office IT-Partner, jag är mamma, jag är fru, jag bor i Gävle och har kontor och medarbetare på 29 platser i Sverige. Jag är så tacksam för att få jobba i ett modernt härligt företag som gör ekvationen möjlig. Vi behöver förstå att det är mycket bra för en organisation och ett företag att vara olika. Och att vara både män och kvinnor på våra arbetsplatser i alla olika positioner är en bra start.

Hoppas att du blir nyfiken på både branschen och på oss! Välkommen till oss med din ansökan, under Lediga jobb på vår webb hittar du vad vi söker just nu. Du kan också börja prenumerera på lediga jobb hos oss, det gör du här.

Prenumerera på lediga jobb hos oss

Lotta Widorson Lassfolk

Kontaktperson Lotta Widorson Lassfolk

VD på Office IT-Partner Sverige