Personalen är företagets viktigaste resurs

2018-11-01 09:00

weronicas

Jag heter Weronica och arbetar som Produktivitetskonsult på Office IT-Partner där jag varit anställd sedan 2013. Tidigare jobbade jag med mikrovågor och både inom IT och mikrovågor är det än så länge ganska få tjejer. En del i det är att det finns för få kvinnliga förebilder vilket vi försöker ändra på genom att en del av oss Office IT-Partner-tjejer ska synas lite mer framöver.

Helt klart är att det är väldigt roligt att jobba med både IT och mikrovågor oavsett om man är kille eller tjej. I den här artikeln berättar jag hur vi arbetar för att få våra medarbetare att trivas med hjälp av gemensamma aktiviteter och resor tillsammans, och varför personalen är den viktigaste resursen. Låt dig inspireras!

Det finns studier som visar att om man ser till att personalen gör aktiviteter tillsammans ökar också produktiviteten, kvalitet på kundservice ökar och man blir mer kreativ i sin arbetsroll. Ur många aspekter är det alltså positivt, smart och lönsamt för företagen att se till att det finns plats också för sådant som ligger lite bortanför det dagliga arbetet. Självklart är det grundläggande skälet till detta att det är positivt för medarbetarna.

Några aspekter som bidrar till dessa fördelar:

  • Man träffar sina kollegor på ett lite annorlunda sätt än annars
  • Man umgås med andra än de som jobbar nära de uppgifter man själv arbetar med
  • Man jobbar ihop runt saker som visserligen är jobbrelaterade men som ligger lite bortanför det man jobbar med dagligen - t.ex. riskanalyser, hur fungerar lokaler, genomgång av rutiner, styrkor och svagheter
  • Man hjälps åt
  • Man har ROLIGT

Här kommer några exempel på saker vi på Office IT-Partner gjort tillsammans för att både ha kul ihop, men också för att stärka vårt gäng och som garanterat gett nytta på alla de områden som nämns ovan – och vi har haft otroligt roligt samtidigt. I samband med alla dessa har vi utfört någon form av uppgift:

Österlen i Skåne. 

Ett glatt gäng som under två dagar både hann med att segla, cykla, vandra och umgås. Det blev guidad tur hos Kiviks musteri och vi vandrade över Brösarps backar. Vi tog ett en bild av alla uppe på Stens huvud och denna härliga bild har förstorats och sitter på väggen i vår fikahörna. Att vädret såg till så att det var regn på nätterna och sol på dagarna gjorde förstås inte saken sämre.

Segla skonare i Göteborgs skärgård 

På väg till kick-off mönstrades det på i Göteborgs hamn. Alla deltagare hade delats in i grupper som fått olika uppgifter (mat, fika, aktiviteter etc.) och efter att ha lastat båten så kastade vi loss. Alla bodde på båten tillsammans med proffs-besättning under ett dygn. Lunchtid dagen efter vår segeltur med fantastiskt väder, härlig skärgård och bad från båten anlände vi till kick off:en. Lite otippad entré för ett kontor från "mörka Småland" alltså. Även kick off:en blev lyckad och det var då uppskattat att få lite bättre bekvämligheter än på båten.

Cykeltur på Gotland 

Medarbetarna delades in i 5 lag med varsin bokstav från våra värdeord "AGERA". Vi cyklade lagvis tillsammans från Visby för att sedan återsamlas för lunch vid Lummelundagrottorna. Kvällen avslutades i Lickershamn där middag avnjöts precis vid havet. 

Dagen efter var det dags att cykla tillbaka till Visby där det hanns med en stadsvandring, middag och disco innan det var dags att åka hemåt igen.

Fjällvandring, Jämtlandstriangeln.  

Här blev det vandringar över stora vidder med härliga naturintryck och trots lite skador kom alla fram som planerat. Här blev det extra tydligt att detta är ett gäng som hjälps åt om det krånglar till sig – man hjälpte till att bära och väntade in. På denna turen var jag själv inte med men kunde när kollegorna kom tillbaka konstatera att man var smått lyriska över den storslagna naturen, den härliga sammanhållningen och helt enkelt en minnesvärd resa.

Kebnekaise 

Sist men inte minst – Kebnekaise. Ett något större äventyr än de andra och fordrar både mer tid och förberedelser. 2009 åkte ett gäng iväg tillsammans för att bestiga toppen och man lyckades. Om detta talas det fortfarande hos oss vilket förstås inte är så konstigt. Och dessutom kommer det - tio år senare - nästa år bli en repris av Kebnekaise-resan. Förberedelserna har redan startat då det gäller att se till att alla som ska med är i form för detta äventyr.

Så alla som varit med på dessa resor har med sig mycket skratt och fina minnen, men för att ytterligare förstärka detta har vi döpt våra konferensrum efter platserna vi besökt.

motesrum_vaxjo

På bilden ser ni en skärm för bokning av konferensrum, en detalj som många av våra kunder som har Funktions-IT mötesrum väljer. Den fungerar som så att man kan man antingen boka lokalen manuellt på plats eller samtidigt som man bokar själva mötet i datorn. Det ger dessutom av bara farten ett bra samtalsämne när vi får besök av våra kunder. Se där - ännu en fördel! 

 Prenumerera på lediga jobb hos oss

Weronica Sjögren

Kontaktperson Weronica Sjögren

Weronica arbetar med produktivitet på Office IT-Partner i Växjö, och hjälper främst kunder att bredda sitt användande av Office 365.