Så får ni bättre kommunikation i era team

2018-09-11 09:00

rawpixel-669610-unsplash

Funderar du någonsin på hur man på bästa sätt skall få ett team att samarbeta i den digitala tidsåldern? Funderar du ibland på hur svårt det kan vara att hitta tid för traditionella mötestider, för avstämningar, projektmöten och uppföljningar? Lägg till det team där alla medarbetarna eller medlemmarna inte sitter fysiskt på en och samma plats. Man kanske sitter i olika delar av landet. Eller rent av i olika världsdelar.
Det är vid denna tidpunkt de flesta diskussioner börjar handla om tekniska lösningar. Vem som har erfarenhet av vilka system och lösningar. Vilka man använt tidigare. Men jag kan avslöja en hemlighet. Det är inte en teknisk fråga. Det är ett annat arbetssätt. Ett sätt som på många områden skiljer sig från det traditionella samarbetet.

För att stödja det nya arbetssättet är behoven annorlunda. En lösning som låter medlemmarna ta del av och delge information när man kan och behöver, oavsett tid, plats och enhet. En samarbetsplattform som integrerar de övriga stödsystemen sömlöst istället för att behöva installera och jobba i en rad olika system och applikationer. Man skall ha en samarbetsplattform där man enkelt kan chatta med sina kollegor, där man kan starta spontana eller planerade videokonferenser, där du kan ringa till kollegor, leverantörer eller kunder. Där du enkelt delar information, filer och länkar där alla kollegorna kan söka och hitta information.

Man integrerar enkelt sitt projektstyrningssystem eller tilldelar kollegorna olika uppgifter som skall utföras. Man lägger till BI-rapporten från den senaste försäljningsstatistiken och visar grafer i realtid, där man enkelt kan skapa och skicka enkäter till kollegorna eller rent av bjuda in kunder, leverantörer och partners rätt in i plattformen. Allt detta utan att behöva ringa supporten varje gång och utan att behöva hoppa mellan olika system och applikationer.

Vill ni också bli världsmästare på samarbete? Ta kontakt med en erfaren partner som kan hjälpa er att komma igång.

Ladda ner guide: Digitalisera era processer

Klaus Funder

Kontaktperson Klaus Funder

CTO, Office IT-Partner Sverige AB