3 tips för en avslappnad sommar utan IT-strul

Av Hanna Lindberg den 2018-06-19 08:44

Sommarsemestern är i antågande och det börjar bli dags att se till att allt är klart innan du går på ledighet. Även din IT-utrustning kanske går på semester på sommaren, men visste du att det finns några sätt att göra starten i höst smidigare och semestern fri från IT-problem för verksamheten?

Topics: backup
Läs mer

Office IT-Partner, Zetup och Dicom går ihop

Av Fredrik Spennare den 2018-06-15 10:24

 

Ny utmanare i IT-sektorn bildas av FSN Capital V i partnerskap med Office IT-Partner, Zetup och Dicom. FSN Capital V (“FSN Capital”) har kommit överens med ägarna till Office-IT Partner (“OITP”), Zetup och Dicom att bilda en ny utmanare på den svenska IT-marknaden.

Läs mer

Hur skapar vi ett säkert arbetssätt utanför kontoret?

Av Thomas Sköld den 2018-05-30 08:53

Tack vare betydande framsteg inom nätverks- och mobilteknologi arbetar fler människor mindre och mindre från kontoret. Vi arbetar i allt högre grad från kundlokaler, hotell, hemifrån och ibland från sommarstugan.

Denna underbara möjlighet att arbeta från var som helst gör det möjligt att behålla sina bästa medarbetare, För oavsett var de  bor så möter man sina anställa ständigt online men sällan personligen. Men eftersom databehandlingens infrastruktur blir mer diffus och decentraliserad blir det mer utmanande att hålla säkerheten.

Läs mer

Hur kan jag jobba säkert med min dator?

Av Berndt Abrahamsson den 2018-05-23 08:00

I dessa dagar är det inte lätt att hålla sig uppdaterad på hur man ska skydda sig som användare i sin IT-miljö. Datorn kan bli stulen, obehöriga kan se hemlig information på din skärm, kriminella kan stjäla dina dokument och utöva utpressning.

Läs mer

GDPR + SharePoint = SANT

Av Weronica Sjögren den 2018-05-16 08:00

Hur ska man få ordning på all information om sina personuppgifter, var de finns och när och hur de ska gallras? Vad är en incident? Hur och när anmäler man en incident? Här kommer ett tips på ett bra verktyg som hjälper dig i ditt GDPR-arbete.


Läs mer

Jobba hemma eller på kontoret – var arbetar du bäst?

Av Joacim Nilsson den 2018-05-09 08:00

Ofta så kommer kreativiteten och energin från andra ställen än just kontoret – tar vi vara på det?
Många experter förespråkar att vi ska tänka utanför kontorets fyra väggar och arbeta från ställen där man känner inspiration och medvind i arbetet. Var hämtar du dina bästa idéer? Hur kan vi göra det? Är det möjligt att arbeta utanför kontoret?

Läs mer

Skapa digitala flöden och få ordning på företagets information

Av Håkan Benjaminsson den 2018-04-27 10:00

Det flödar av information i de flesta företag. Information Overflow är ett uttryck som är mer aktuellt än någonsin. Allt tyder på att informationsflödet kommer att öka i alla organisationer. Dessutom blir det fler och fler kanaler med information som du som anställd behöver ta ställning till.

Vet du om att du som har Office 365 också har en kraftfull motor för att hantera många olika sorters digitala flöden i din organisation? Denna motor heter Microsoft Flow, och ingår i alla Office 365- abonnemang.

Läs mer

Så undviker du att din webbsida blir klassad som osäker av Google

Av Hanna Lindberg den 2018-04-23 10:47

Du kanske redan har noterat det lilla gröna hänglåset som ibland visas vid hemsidans adress? Det betyder att webbsidan använder en krypterad uppkoppling mellan besökare och webb, det vill säga https. I maj i år tar Google steget till att markera alla webbsidor som använder sig av http som osäkra. Hur ska du gå tillväga för att säkra upp din hemsida?

Läs mer

Så här får du distansarbete att fungera

Av Thomas Sköld den 2018-04-18 08:00

Ännu så länge är det oftast fasta arbetsplatser som gäller, men frågan är hur länge till? Åtta av tio svenskar kan utföra sina arbetsuppgifter på distans och hälften jobbar redan hemma någon gång varje månad. Kontorslandskapen är idag det som dominerar i det svenska arbetslivet, detta trots att bara sju procent av svenskarna uppskattar de öppna landskapen. Det visar landets största arbetslivspanel, Manpower Work Life.

Läs mer

5 tips för hur ni börjar er digitala transformation

Av Stefan Nilsson den 2018-04-11 09:34

Många har redan börjat och de flesta företag kommer att genomgå en digitalisering av verksamheten de närmaste åren, där stora delar av dess nuvarande verksamhet kommer att förändras i grunden.

Hur kan ditt företag inleda en digital transformation? Här är fem tips som kan underlätta starten.

Läs mer