Läxhjälpen får stöd av Office IT-Partner med nya datorer

Apr 18, 2018 9:56:08 AM

Läxhjälpen-1

Stiftelsen Läxhjälpen var i behov av nya datorer till sin personal för att kunna arbeta fortsatt effektivt och nå sin vision att alla barn ska få samma förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential. Office IT-Partner stöttar stiftelsen med nya datorer via vårt program för återbruk av företagsdatorer.

Processen i att ta fram nya datorer innebär en relativt stor miljöpåverkan, och för Office IT-Partner är det viktigt att minska vårt företags negativa påverkan på miljön.

Hela vår verksamhet bygger på att vara en långsiktig partner för våra kunder. Då måste vi ha ett långsiktigt lönsamt erbjudande för våra kunder som hjälper dem att vara mer effektiva och kunna minska sina kostnader för IT som inte fungerar. Det har vi i och med vår tjänst FunktionsIT (Arbetsplats, Mötesrum, Drift och Print).  

Vi återtar ett stort antal begagnade datorer per år från våra kunder, varav en stor del kan återanvändas och placeras hos en ny användare. De flesta IT-produkter som vi omhändertar är tre till fyra år gamla. Men det går att förlänga livslängden på dessa datorer istället för att skrota dem.  

- Vi är glada att kunna stötta föreningslivet, och i det här fallet, Läxhjälpen i sitt arbete för barn och deras förutsättningar att klara av skolan, säger Gustav Tjernström, platschef på Office IT-Partner Stockholm Kista.

Om Stiftelsen Läxhjälpen:
Stiftelsen Läxhjälpen bildades för att motverka den negativa utvecklingen och arbetar, med stöd från näringslivet samt olika stiftelser/fonder, för att få fler unga att klara skolan - att höja sina betyg, sin studiemotivation, sitt självförtroende och öka sina möjligheter till fortsatta studier och framtida jobb. Sedan 2007 har Stiftelsen Läxhjälpen fått tusentals elever att höja betyg och gå vidare till gymnasiet samtidigt har vi skapat hundratals viktiga extrajobb för unga studenter.

- Stort tack för datorerna vi har fått donerade av Office IT-Partner. Det kommer göra vårt arbete mer effektivt och därmed på ett bättre sätt arbeta för vår vision att alla barn ska få samma förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential, meddelar Filip Hellgren, administratör på Läxhjälpen.

Office IT-Partner Stockholm Kista är ISO-certifierade inom miljö. Vårt program för återbruk av begagnade företagsdatorer är ett steg i att bidra till mindre miljöpåverkan. Här kan du läsa mer om Office IT-Partners hållbarhetsarbete.

Läs mer

Kontaktpersoner:
Gustav Tjernström, platschef Office IT-Partner Stockholm Kista, tel. 010-190 190 8
Filip Hellgren, administratör, Läxhjälpen, tel. 760-21 75 33

För mer information om Office IT-Partners projekt för begagnade datorer, kontakta Hanna Lindberg.

Hanna Lindberg

Kontaktperson Hanna Lindberg

Hanna arbetar med marknad och kommunikation på Office IT-Partner med fokus på digitalisering, produktivitet och nöjda medarbetare.